Van donderdag 30 september t/m donderdag 7 oktober is de landelijke week Één tegen eenzaamheid. Bij eenzaamheid denken we vaak aan ouderen die alleen zijn, maar ook kinderen en volwassenen kunnen zich eenzaam voelen. Samen kunnen we hier attent op zijn en elkaar tot steun zijn. Een klein gebaar kan het verschil maken. Een praatje maken in de straat, een kaartje sturen, samen een wandeling maken, iemand op de koffie vragen, iemand meenemen naar je sportclub of je muziekvereniging.
In deze week liggen er in alle dorpen en bij verschillende clubs en verenigingen ansichtkaarten om iemand mee uit te nodigen. Schroom niet en vraag iemand om bijvoorbeeld samen te eten of om mee te gaan naar jouw groepsactiviteit of vereniging.

De Gezonde Huiskamer
Op maandag 4 oktober staat op het Koopmansplein tussen 08:00 en 14:00 uur “De Gezonde huiskamer”. De Gezonde Huiskamer is een vrachtwagentje ingericht voor het afnemen van leefstijlchecks op locatie. In de Gezonde Huiskamer zijn gekwalificeerde leefstijladviseurs aanwezig die naast het afnemen van leefstijlchecks ook beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen over allerlei thema’s rondom gezondheid, voeding, bewegen en wat mensen nog meer bezighoudt.
Na afloop worden de resultaten in een rapport samengevat en besproken met de bezoeker van de Gezonde Huiskamer, dit rapport wordt teven afgedrukt om mee naar huis te nemen.

De side by side fiets/duofiets kunt u uitproberen deze dag.

Iets lekkers bij de koffie
In de dorpen zijn diverse koffieochtenden die deze week bezoek krijgen van de nieuwe opbouwwerker (WIJ Ten Boer) om kennis te maken. Zij neemt iets lekkers mee en komt iets vertellen over eenzaamheid.

Inspiratiewandeling
Woensdag 6 oktober is er een Inspiratiewandeling op het terrein van Woldwijk met bewoner Simon Wijma. Hij is in het dagelijks leven reisgids. We verkennen het fraaie groene terrein, kijken even binnen bij een bewoner, drinken koffie en thee, en Simon vertelt over Woldwijk. Hoe is het om in een Tiny House te wonen? Kun je samen een tiny dorpje vormen? Hoe duurzaam is het leven in Woldwijk?

Inspiratiewandeling
De Inspiratiewandeling wordt mede mogelijk gemaakt door Vrijdag in de Buurt.
Deelname aan de wandeling is gratis. U wordt afgehaald bij het Buurhoes en daar weer teruggebracht. Er worden die dag twee wandelingen mogelijk gemaakt. Eén op de ochtend en één op de middag, vertrek om 9:50 uur en om 13:20 uur. De duur is maximaal 2 1/2 uur.
Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven is daarom noodzakelijk.
U kunt zich vóór maandag 4 oktober voor de wandeling opgeven via peter.tol@bijvrijdag.nl

Voorleeslunch
Aanstaande vrijdag 1 oktober vindt alweer de negende editie van de Nationale Voorleeslunch plaats. Door het hele land wordt weer voorgelezen aan ouderen in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen. Talloze wethouders, burgemeesters, en vrijwilligers lezen die dag het speciaal door Mensje van Keulen geschreven verhaal voor, getiteld Altijd wat. Van Keulen leest het verhaal op 1 oktober om 13.15 uur zelf voor bij Omroep MAX op NPO1.