Weggooien omdat iets stuk is? Check eerst -met het Repair Café- of we dit kunnen repareren. Die scheur in de broek, dat naadje los van je jas. Je electrisch apparaat dat het laatst begaf. Je fietsverlichting is stuk, of je spatborden lopen aan. Of … Kom 2 feb a.s. naar het Repair Café in Dorpshuis Ten Boer! We zijn open van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Samen met enthousiaste vrijwilligers proberen we je kapotte spullen te repareren. Bakje koffie erbij… Neem dan ook gelijk even een kijkje in de WegGeefWinkel, want die is dan ook dan open! Help zo zelf mee Ten Boer een stuk duurzamer te maken!

Repair Café’s vind je over de hele wereld. Dit –van oorsprong Nederlandse- initiatief heeft als doel het verkleinen van onze afvalberg en wegwerpmaatschappij. Want vaak kunnen apparaten en kleding nog wel een ronde (extra) mee! Kijk ook eens op de site van Dorpsbelangen Ten Boer (dorpsbelangentenboer.nl) voor meer informatie. Je kunt daar je spullen ook voor-aanmelden.

In 2019 is de planning voor Repair Café Ten Boer:

Zaterdag

  • 2 februari
  • 6 april
  • 1 juni
  • 7 september
  • 2 november

 Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. In buurgemeenten is al enige tijd een Repaircafé waarover de bezoekers zeer enthousiast zijn. Voor landelijke informatie  www.Repaircafe.nl

[custom-facebook-feed id=RepairCafe.TenBoer num=3 height=500px]