Lees hier onze nieuwsbrief!

Sinds 1 januari 2017 heeft Ten Boer een Dorpscoöperatie. De leden werken er samen hard aan om Ten Boer een leuk en leefbaar dorp te laten blijven ook als je door ouderdom of om een andere reden wat afhankelijker wordt. De Dorpscoöperatie houdt zich vooral bezig met activiteiten op het gebied van zorg en welzijn. Door alle overheidsmaatregelen op dat terrein zijn en worden kwetsbare mensen steeds meer op zich zelf aangewezen. Ze komen bijna niet meer in aanmerking voor een plaatsje in een verzorgingshuis of een instelling. Door bezuinigingen op thuiszorg kan ook daar minder beroep op worden gedaan. Kinderen of familie wonen vaak niet in de buurt…. Het isolement en eenzaamheid dreigen. Dat willen we in ons prachtige dorp Ten Boer toch niet laten gebeuren. Daarom is de Dorpscoöperatie opgericht. Van en Voor alle inwoners van de gemeente, met elkaar en voor elkaar.

Het lidmaatschap kost €18 per jaar. Daar krijgen de leden niet alleen deze koffieochtend voor.

We zijn als Dorpscoöperatie gestart met een telefoondienst om mensen met een eenmalige hulpvraag van dienst te zijn. In eerste instantie zijn we bereikbaar op dinsdag en donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Leden van de Dorpscoöperatie kunnen van deze dienstverlening gebruik maken. Mensen die nog geen lid zijn kunnen hier ook gebruik van maken. Enige voorwaarde is wel dat ze dan lid moeten worden van de coöperatie voor €18 per jaar.

Hoe meer leden de dorpscoöperatie heeft hoe beter zij functioneert. De dorpscoöperatie is van en voor de leden. Alleen de leden bepalen welke activiteiten georganiseerd worden. Iedereen kan lid worden. Vroeger of later kan ook iedereen de coöperatie nodig hebben. We denken ook dat iedereen veel voor de coöperatie kan betekenen. Door af en toe een uurtje beschikbaar te stellen voor de coöperatie. Om andere leden en elkaar te helpen. Om Ten Boer met al zijn dorpen leefbaar te houden.

We nodigen daarom iedereen uit om eens te kijken op onze website:  www.dorpscooperatietenboer.nl

We zijn voor informatie en inlichtingen ook telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdagochtend tussen 10 en 12 uur op telefoonnummer 06 – 41 41 63 62.

[custom-facebook-feed id=1816551928611385 num=3 height=500px]