Bus in de buurt

Je ziet hem vaak rijden, in Ten Boer, Woltersum, Wittewierum, maar ook in Sint Annen, Thesinge en Garmerwolde: de Buurtbus!

Het 8-persoons rood-grijze busje, dat stopt op vaste haltes, maar ook als je op de route een stopteken geeft.

De Buurtbus is een bus die op vaste tijden een vaste route rijdt, dus niet te verwarren met een Belbus! De Buurtbus rijdt in dunbevolkte gebieden en zorgt voor de verbinding met overig openbaar vervoer, zoals trein en bus. De buurtbus is vooral bedoeld als aanvulling op het streeknet.  De Buurtbus rijdt meestal van dorpen die geen busverbinding hebben naar plaatsen waar een goede verbinding is met grotere plaatsen.

Met de Buurtbus makkelijk en voordelig winkelen vanuit de gemeente Ten Boer in Appingedam en/of Groningen.

Met de Buurtbus (lijn 564b) reist u makkelijk en voordelig van Ten Boer, Woltersum en Wittewierum via Overschild naar Appingedam en weer terug (lijn 564a). En als u de chauffeur vraagt om u bij Bolwerk of verpleeghuis Solwerd in Appingedam uit te laten stappen, dan is dat goed mogelijk. Vanuit Wittewierum en Woltersum kunt u bijvoorbeeld op dinsdag op deze manier de weekmarkt in Ten Boer of uw vroegere buurvrouw in Bloemhof bezoeken. Kunt u gelijk de boodschappen doen op het Koopmansplein. Of wilt u gezellig met uw schoonzus of vriendin winkelen in Lewenborg of daar via een overstap op lijn 3, naar de stad of op ziekenbezoek? Neem dan de Buurtbus (lijn 563a) vanuit Ten Boer, Sint Annen, Thesinge of Garmerwolde naar Groningen.

Buurtbussen worden gereden door vrijwilligers, uit de gemeente Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer, die de omgeving goed kennen. Zij zijn vriendelijk en behulpzaam en zullen u graag helpen om de rollator, boodschappen of vouwfiets in de bus te zetten.

€ 2,00 per rit.

Een rit met de Buurtbus kost € 2,00 per persoon per rit. Of u nu van Ten Boer naar Woltersum gaat of van Ten Boer naar Werkvoorzieningschap Fivelingo in Appingedam, van Ten Boer naar Sint Annen of van Thesinge naar Lewenborg. Elke rit dezelfde prijs, ongeacht waar u instapt, of waar u naar toe reist.

De Buurtbus rijdt niet op zaterdag en zondag.

Voor meer informatie: http://www.buurtbusappingedam.nl

Voor de dienstregeling klik hier