Met hoofd, hart en handen! Dat is het motto van Stichting De Boer op Noord. Een educatieve kennismaking met een melkvee-, akkerbouw-, of zoogkoeienbedrijf. Een bezoek aan een boerderij van De Boer op Noord is een onvergetelijke ervaring. Beleving speelt daarbij een enorm belangrijke rol. De leerlingen steken dus ook zelf regelmatig de handen uit de mouwen tijdens de boerderijeducatieles van De Boer op Noord.

Doelstelling Stichting De Boer Op Noord

Het doel van de stichting is: leerlingen van de basisschool minimaal éénmaal een boerderij te laten bezoeken. De motivatie van de deelnemende boeren is groot omdat ze het een noodzaak vinden kinderen weer in contact te brengen met “waar het voedsel vandaan komt”. Met een boerderijbezoek maken leerlingen kennis met de dieren, het landschap en de werkzaamheden die nodig zijn om een boerderij te runnen.

Waar?

De Boer op Noord heeft in Groningen, Friesland en Drenthe een groep gemotiveerde, gecertificeerde boeren en boerinnen klaar staan om een boederijeducatieles te geven. Alle deelnemende bedrijven hebben een basistraining boerderijeducatie gevolgd en bieden een boerderijeducatieles die aansluit bij de kerndoelen van het basisonderwijs. Kijk onder de knop boerderijen en kijk welke boer het beste bij je past! http://www.deboeropnoord.nl/#page/boerderijen.php

 

 

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Back-up cache in gebruik.
PPCA Error: Door Wijzigingen in de Facebook API is het niet meer mogelijk om een feed van een Facebook Pagina weer te geven waar jij geen beheerder van bent. De Onderstaande Facebook feed gebruikt geen geldig toegangstoken voor deze Facebook pagina en is daarom gestopt met updaten.