Cultuur-Historische Vereniging Ten Boer heeft de website www.vrouger.nl. de site over de geschiedenis van Ten Boer en de dorpen in de gemeente. U bent ook van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren, zie de contactgegevens

De site is vooral bedoeld als eerste kennismaking en om u enthousiast te maken voor deze rijke geschiedenis. Als u geïnteresseerd bent geraakt kunt u bij publicaties een boekenoverzicht vinden.

De site is ook bedoeld als wegwijzer om de mooie plekken in de gemeente te vinden en de betekenis te kunnen herkennen. Via zichtbaar komt u bij de plekken waar de geschiedenis nu nog te zien is. Monumenten maar ook landschapselementen. Voor toeristen maar ook voor inwoners zijn de routes een aanrader.

In de teksten vind u vaak bruingekleurde woorden. Dit zijn verwijzingen naar meer uitleg. Als u met de muispijl erop gaat staan en met de linkermuisknop klikt gaat u naar die uitleg toe. Wanneer dat informatie op een andere site is, opent zich een nieuw scherm (windows) die kunt u wegklikken met het kruisje rechtsboven. Veel verwijzingen zijn naar de Wikipedia. Dat is een encyclopedie op internet die door vrijwilligers wordt geschreven.

De site is mede mogelijk gemaakt door de CHW, de cultuur historische vereniging van Ten Boer. In de toekomst zullen er meer routes gemaakt worden en ook zullen meer foto’s en verhalen worden toegevoegd. Onder contactgegevens vind u meer informatie van de CHW. Ook vind u hier de colofon van de site en hoe u een bijdrage kunt leveren.

[custom-facebook-feed id= num=3 height=500px]